Jdi na obsah Jdi na menu

Česká republika má nejhorší vládu v celé Evropě

Česká republika nejhorší vládu v celé Evropě!

V posledních letech, kdy je u moci v ČR současná vláda premiéra Fialy (a navíc ještě vládě loajální prezident), mám velmi smíšené až negativní pocity z počínání vnitřní i mezinárodní politiky ČR. Přestávám zde cítit opravdovou svobodu, protože každý názor jiný, než mají vládní činitelé, je potírán a bez pádných argumentů vyvracen, oponenti vlády a všichni, kdo nevolili "pětikoalici", jsou často uráženi a označováni za "dezoláty" apod. Je zde prosazována jediná pravda, a to kterou hlásá současná vláda, která ještě více rozděluje společnost a způsobuje napětí mezi občany. Občas vládní počínání hraničí až s cenzurou i slušně formulovaných názorů. Označuje se tady nepřítel (to už tady bývalo kdysi dávno), upravují se dějiny a historie, likvidují se tady za více než 30 let po "sametové revoluci" památníky a přejmenovávají se ulice. Je toho více, každý si určitě něco vybaví. Lidé se už dokonce zase bojí, že přijdou o práci, pokud nebudou mít ten "správný" (myšleno provládní) politický názor....

Do popředí se zde dostaly militantní skupiny často bývalých vysokých armádních činitelů a lobbistů napojených na armádní zakázky a vše je tady čím dál více v rukou podobných válečných štváčů. Stále častěji nám je vnucována nejen z úst politiků, ale prostřednictvím různých "expertů na obranu" nevyhnutelnost budoucí války. Více to tady netřeba rozebírat. Mám pocit, že je zde čím dál více slyšet rétorika, jaká bývala ve Spojených státech v dobách studené války z úst válečných politických "jestřábů". Hlavním důvodem je mimo jiné zdůvodnění politiky neúměrných a neuvážených výdajů na zbrojení. Na druhé straně se zde přestává cokoliv dělat pro běžné občany, kterých je většina. Vláda raději vezme peníze důchodcům, jen aby měla prostředky na další investice do zbraní a podporování konfliktů, při kterých na obou stranách umírá velký počet lidí. Vláda toto vše ale patrně dělá s cílem dopomoci k velkým ziskům zahraničním zbrojařským koncernům, zejména těch z USA (např. zakázka na stíhačky F35 za stovky miliard a další diskutabilní zbraně a systémy).

Bohužel od předvolební kampaně koalice premiéra Fialy v roce 2021 mám při sledování všech veřejnoprávních médií (a nejen těch), ze všeho nepříjemný pocit, jakoby to tu někdo řídil zvenku a Česká republika se stala jen poslušným vykonavatelem mocností (kterých, je asi více než jasné). Z těchto i některých dalších důvodů v České republice přestávám mít dobré pocity a bohužel se tady už ani necítím "jako doma". V důsledku vládní politiky si v ČR začínám připadat jako cizinec na nepovedené dovolené. Od posledních parlamentních voleb a ještě více po volbách úřadujícího "koaličního" prezidenta republiky mívám občas v hlavě myšlenky na odchod někam do zahraničí. Nejlépe tam, kde se věci tolik nehrotí jako je tomu poslední roky v Čechách a za vlády Fialovy koalice obzvlášť.

Jaké by bylo ideální řešení?

enlightened

Nejlepší situace by byla tato:

V zájmu příznivé budoucnosti ČR a jejích občanů by bylo nejlepší nemít takovou vládu, jaká je současná koalice pod vedením Petra Fialy.

 

Protože tato vláda:

- nedodržuje většinu předvolebních slibů 

- vláda politologa prof. Petra Fialy je spolkem nekompetentních lidí, kteří ani často nemají patřičné vzdělání hodící se k vedení rezortů, v jejichž čelech jsou (např. elektrotechnik v čele MF, zemědělec v čele MPSV, učitel v čele MZe a extrémem je např. celkově nevhodné vzdělání a chování ministra zahraničí, vystupování ministra vnitra nebo aktivistické chování ministrině obrany)

- vláda neuváženě utrácí obrovské částky ze státního rozpočtu na podporu válečných konfliktů a připravuje rekordní investice do zbrojení, na druhé straně tyto prostředky nemá pro občany ČR (dopady vládní politiky na důchodce, neřešení vysokých cen energií apod.)

- členové vlády nedělají téměř nic pro běžné lidi, ale paradoxně svým aktivistickým a nediplomatickým počínáním škodí i podnikatelům tím, jak hrotí mezinárodní vztahy a toto se v budoucnu projeví na odmítání firem v některých obchodně významných regionech světa

- vláda dělá velké škody na mnoho generací dopředu, zejména svojí nekompetentní a agresivní mezinárodní politikou

- současným vládním činitelům jde snad dokonce více o válčení, než aby se snažili alespoň přemýšlet o mírových řešeních

- mnozí ministři vidí svět pouze černobíle a hrotí konflikty do krajnosti (např. jednostranná a neobjektivní rétorika a počínání vůči některým zemím, včetně velmocí)

 - vláda zneužívá svůj mandát* pro svoje zájmy a ve prospěch zahraničního zbrojního kapitálu, často v rozporu s diplomatickým konstruktivním chováním

- * mandát této vlády je de facto vázán jen na část jejích voličů, jelikož mnoho ostatních jim dalo hlas na základě uvedení v omyl manipulativní a účelovou volební kampaní

 

A tak by se dalo pokračovat ještě dalším seznamem kritiky (zde je jen to zásadní).

 

Snad si občané vše uvědomí a nejpozději po příštích volbách (dřívějšímu řešení nelze moc věřit) tato vláda zmizí v propadlišti dějin. Bude to v zájmu nejen ČR, ale i zdravého jádra celé střední Evropy.

 

enlightened

 

Podobně některé body uvedené kritiky platí pro současného (provládního) prezidenta. Ten je ale spíš jen v područí vlády a především světově významných tendenčních lobbistů (z řad svých přímých poradců), což je alarmující. 

 

Současná situace je pro ČR v budoucí perspektivě čím dál méně udržitelná, jelikož vládní činitelé se stali přinejmenším mluvčími ideologie "zámořských jestřábů" a tudíž se do budoucna značně omezí v mnohých významných částech světa možnosti občanů, podnikatelů i velkých firem.

Z evropských států v tomto už nyní je ČR na čelním místě, což je politováníhodné.

 

enlightened

Zda je takováto politika vhodná a udržitelná, ať si každý udělá svůj úsudek sám.

Myslím, že nás, kteří se distancujeme od současné vládní politiky, je víc. Zkrátka současná vláda ČR "není vláda všech občanů". Mnozí ji pouze bezmocně trpí a s nadějí se těší na nové volby do parlamentu, které jsou ale ještě daleko.